Florianopolis

Holaaaa!!

Kotiuduttiin viime viikolla Kian kanssa meidän Brasilian reissulta. Uskomatonta kyllä, matka onnistui jopa ylittämään odotuksemme! Kaikki sujui melkeimpä liian hyvin ollakseen totta ja meidän valitsemat kohteet osuivat aivan nappiin. Jopa säät suosivat meitä: kuukauden aikana oli yksi kunnollinen sadepäivä. Matka oli minulle unelmien täyttymys, koska olin pari viimeistä vuotta haaveillut Brasiliaan matkustamisesta. Pakko sanoa, että rakastuin Brasiliaan ja aion matkustaa takaisin kun on sopiva aika…

Ajattelin tehdä neljä postausta meidän matkasta eli yhden jokaisesta kohteestamme. Näin jos joku on kiinnostunut itse reissaamaan tuonnepäin, saa vähän selkeämmän kuvan kaikesta 🙂

Meidän meno-paluu lennot olivat molemmat Rio de Janeirosta. Saavuimme siis ensin Rioon, vietimme siellä kaksi yötä, ja sitten lensimme Etelä-Brasiliaan saarelle nimeltä Florianopolis. Saari on noin 1000km päässä Riosta ja sinne lentäminen tuli melkeimpä halvemmaksi kuin bussimatkailu. Valitsimme saaren yhdeksi kohteistamme, koska siellä asuu ystäväni Meksikon ajoilta. Hän lupasi majoittaa meidät, ja myös toisen brasilialaisen ystäväni viikoksi. Lisäksi viikonloppuna seuraamme liittyi vielä kolmas kamu vaihtoajoilta. Oli aivan mahtavaa viettää aikaa heidän kanssaan pitkästä aikaa.

Valokuvat on otettu järkkärillä (Nikon3100), GoPro:lla (Hero3) ja iPhone 5:lla.

IMG_9644

Minulla ei ollut mitään selkeitä odotuksia Florianopoliksen suhteen. En tiennyt saaresta paljon muuta kuin, että siellä on paljon rantoja ja hyvää meininkiä. Saari osoittautui todelliseksi paratiisiksi!! Ystäväni vei meitä paikkoihin, jonne emme olisi ikinä kahdestaan turisteina osannut mennä. Mieleenpainuvin kohde oli varmasti nudistiranta jossa kävimme. Sinne oli puolentoista tunnin patikointimatka, ja saapuessamme rannalle se oli miltein autio. Ja ei, emme olleet siellä alasti haha. Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja upeaa luontoa rannan kupeessa… Voiko ihminen enempää toivoa?

 Praia de Galhetas

IMG_5438IMG_5434

IMG_5411

IMG_5440
IMG_5445
IMG_5447
IMG_9493

Nudistirannan lisäksi kävimme neljällä muulla upealla rannalla, surffikylässä ja luonnonaltailla.

 Piscinas Naturais Barra da Lagoa

IMG_5400IMG_5394IMG_5392
IMG_5382

IMG_5381IMG_5378IMG_5398

 Guarda do Embaú
Ihana hiekkaranta, jonka yhteydessä oli pieni surffikylä. Meren keskellä oli lisäksi toinen ranta jonne pääsi söpöllä veneellä. 
 IMG_5376IMG_5349IMG_5343IMG_5340

IMG_5335IMG_5309IMG_5306IMG_5308 DSC_0016IMG_5302

Centro

Kaupungin keskustassa ei itsessään ollut mitään nähtävää. Siellä oli joitakin kauppoja ja kahviloita, mutta ei mitään sen erikoisempaa.

DSC_0010IMG_9521

Kahvi ja brigadeiro olivat Brasiliassa aivan tajuttoman hyviä!! Toinen tosi tyypillinen ruoka/ snacksi siellä oli tuollaiset uppopaistetut ”pasteijat”, jotka olivat ihan maukkaita, mutta vain pienissä määrin. 

Praia Riozinho

DSC_0003

DSC_0004IMG_9548

Perusteellisen rantojen tutkailun lisäksi Florianopoliksessa oli huikeaa se, että pääsimme näkemään oikeaa brasilialaista elämää ystäväni luona asuessamme.

IMG_9596IMG_9537

Eräs keskiviikkoilta päädyimme rap-battlen ja reggae-klubin jälkeen rannalle katsomaan auringonnousua tutun soittaessa viulua taustalla. Kieltämättä yksi elämäni ikimuistoisimmista hetkistä!

Florianopoliksen jälkeen suuntasimme kaupunkiin nimeltä Paraty ja siitä tulen kirjoittelemaan seuraavaksi. Vastaan mielelläni kysymyksiin, jos jollekin tulee jotain mieleen x)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s