Rio de Janeiro

Last but not least, Rio de janeiro!

Lähdimme Ilha Grandelta varhain aamulla veneellä matkaan. Saavuttuamme mantereelle matka jatkui minibussilla asunnollemme. Halusimme viettää Riossa viimeisen viikkomme ja kokea uudenvuodenaaton Copacabana-rannalla. Meidän valitsema ajanjakso olikin siis melkeimpä kallein mahdollinen aika majoittua Riossa. Tutkimme hotellimajoituksia pienen epätoivon vallassa aika pitkäänkin, kunnes tajusimme tutkia asunnon vuokraamisen mahdollisuutta. Lopulta saimme todella hyvän, siistin ja tilavan asunnon parin korttelin päästä Ipanema-rannalta edulliseen hintaan Airbnb-sivuston kautta. Suosittelen lämpimästi!

Heti ensimmäisenä päivänä Riossa suuntasimme ‘must see’ turistinähtävyyksille, eli Kristuspatsaalle ja Sokeritoppavuorelle. Olimme lukeneet kaikkialta, että kannattaa aamulla katsoa onko tulossa pilvetön päivä, ja vasta sitten päättää Kristus-patsaalle lähtemisestä. No näinhän me toimimme ja kun päivästä oli ilmeisesti tulossa kuuma ja pilvetön, lähdimme patsaalle. Paikan päällä kuitenkin kävi ilmi, että kaikki liput sille päivälle oli jo myyty kello viiten asti iltapäivällä. Ostimme sitten liput kello viidelle ja lähdimme sillä välin katsastamaan sokeritoppavuorta. Sokeritoppavuorella oli aivan kosmisen paljon turisteja, mutta korvaamattoman upeat näkymät kaupungin yli!!

GOPR0322DSC_0210DSC_0204DSC_0211

Juuri kun olimme menossa Kristus-patsaalle alkoikin sitten sataa. Se tietysti harmitti, mutta toisaalta patsas oli omalla tavallaan extra vaikuttavan näköinen, kun ilma oli hieman myrskyinen. Lisäksi olimme päässeet jo aamupäivällä näkemään upeat maisemat kaupungin yli.

DSC_0214
DSC_0221
GOPR0336

Kävimme myös kuuluisilla Selanronin rappusilla, jotka olivat aivan älyttömän hienot ja inspiroivat! Chileläinen artisti Jorge Selarón käytti yli 20 vuotta näiden rappusten koristeluun tuhansilla erilaisilla kaakeleilla. Se oli todellinen taideteos.

DSC_0233DSC_0261DSC_0263DSC_0248DSC_0230

Nähtävyyksien lisäksi kiertelimme eri kaupunginosia, kävimme hippimarkkinoilla ja löhöilimme rannalla. Tutustuimme myös ahkerasti Rion vilkkaaseen yöelämään, hehe. Ikimuistoisin yö oli varmasti uudenvuoden aatto Copacabana- rannalla kolmen miljoonan muun ihmisen kanssa. Vuoden vaihtuessa taivaan peitti vartin mittainen ilotulite-show. Siitä ei valitettavasti ole kuvan kuvaa, koska halusimme välttää ryöstetyksi tulemisen.

Slummikierrokset sun muut jätimme välistä. Minun mielestäni on aivan väärin tehdä bisnestä toisten kurjuuden kustannuksella.

DSC_0278IMG_5877

Riossa riittäisi nähtävää moneksi viikoksi, se kun on niin suuri ja monimuotoinen kaupunki. Tykästyin Rioon todella paljon, sillä on monet erilaiset kasvot ja kaikkea rennosta rantaelämästä suurkaupungin sykkeeseen. Se oli oikeastaan kaikkea mitä odotinkin sen olevan ja vielä vähän enemmän.

IMG_0670

Siinäpä oli nyt sitten postaus jokaisesta kohteestamme. Vaikka olimme miltein kuukauden reissussa, näimme vain hyvin pienen osan jättiläismäisestä valtiosta. Sehän tarkoittaa siis sitä, että sinne on mentävä uudestaan 😉 En voi tarpeeksi hehkuttaa Brasiliaa, se oli niin upea paikka…

Rakastuin, rakastuin ja rakastuinnn!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s