Saalbach´17

Oi Alpit, I’m in looove.

Onpas ollut huikea talvi. Joulukuussa oltiin perheen kanssa upealla Mauritiuksella lomailemassa pari viikkoa, ja edellisviikolla olin koulukavereiden kanssa Itävallan Alpeilla laskemassa. Nyt onkin sitten syli liian täynnä kouluhommia ja muuta tekemistä, mutta hei -se oli sen arvoista!!

Alppireissulle suunnattiin Itävallan Saalbachiin, joka oli mielestäni superkiva kohde niin laskettelun, kuin afterskin puolesta. Uusia rinteitä riitti jokaiselle viikon päivälle ja ne vuoristomaisemat oli aivan maagisia! Raikkaasta vuoristoilmasta ja Alppi-auringosta puhumattakaan. Reissun järkkäsivät Ky-Ski (Aallon kauppiksen laskettelukerho, jossa olen myös itse mukana) ja Turun kauppakorkean Alppikanuunat. Tämä oli mulle eka kerta Alpeilla laskemassa ja olin aivan myyty.

Pakko päästä takaisin ensi vuonna!

IPGL1835

IMG_0446

WZQY8403

HLBA7925

EMBU3894

CAPC4648
COPA0457

IMG_0122

FGPX1468

IMG_0270

IMG_0320

IMG_0328
IMG_0192

RKXR1363

UKCO0140
UMFX1866
OJNA3312

QEYN4543
IMG_0479

IMG_0360

IMG_0417

IMG_0374
IMG_0339

IMG_0366

IMG_0473

Ihanaa viikon alkua kaikille!

Advertisements

2 thoughts on “Saalbach´17

 1. Heips! Ihan huikeelta näyttää noi kuvat! Pakko päästä joskus itekkin käymään 🙂 Oon ite alkanu nyt vähän pläänimän matkaa Meksikoon ens talvelksi ja huomasin, ett toi maahan on ihan pullollaan paikkoja mihin pitäis päästä hahah 😀 Tajusin kuitenkin et sähän oot ollu siellä vaihdossa, niin oisko sulla jotain vinkkiä et mihin kannattais Meksikon matkalla suunnata? Mihinkään perus turistirysään ku en välttämättä haluais et ihan kunnolla uutta kulttuuria ja meksikolaista elämää haluaisin nähä 🙂 Ikinä en oo Latinalaisessa Amerikassa käyny mut espanjaa osaan kuitenkin puhua! Et jos suosittelet esim sitä Brasiliaa missä vissiin olit joku aika sitte enemmän ku Meksikoa tai jotain muuta maata ni kerro vaan! Kaikki vinkit otetaan vastaan hahah 😀 ja sulla on niin kiva blogi ois kivaa jos postailisit vähän useamminkin hih 🙂

  Liked by 1 person

  1. Moikka!

   Kiitos ihanan piristävästä kommentista 🙂
   Oivoi, Meksiko vs. Brasilia on liian vaikee kysymys, eihän niiden väliltä voi valita!! Molemmat aivan upeita maita, joista löytyy todella paljon upeita luonnonkohteita ja kulttuuria. Teen siis kompromissin ja kerron sulle mitkä oli mun mielestä parhaat palat kummastakin maasta paikoista, joissa oon käynyt.

   Meksiko:
   Asuin vaihdossa maan länsirannikolla kaupungissa nimeltä Tepic, joka ei itsessään ole kyllä visiitin arvoinen, mutta jonka lähistöltä löytyy ihania paikkoja! Mun ylivoimaseks suosikiks länsirannikolta nousi Sauylita. Sauylita on ihana surffikylä, josta löytyy kiva ranta ja paljon makeita putiikkeja ja ravintoloita. Puerto Vallarta on kans jees, mut se on sit taas vähän enemmän turistinen mesta, mis on paljon esim. hienoja klubeja.
   Meiän kiertomatkalla Meksikon ympäri päästiin näkemään tosi monia upeita paikkoja. Mulle jäi päällimmäisinä mieleen Palenquen ja Tulumin rauniot. Palenquella oli upeimmat arkeologiset rauniot joissa kävimme aivan keskellä viidakkoa. Tulum puolestaan oli rannalla turkoosin veden äärellä, joka teki siitä niin spessun. Cancunin lähistöllä on myös paljon upeita cenoteja (ks. google), joissa vierailua suosittelisin ehdottomasti!! Yksi kohde missä ei käyty, mutta joka on ehdottomasti mun listalla, on Hierve de Aguas Oaxacan osavaltiossa.

   Brasilia:
   Me kävimme ystäväni kanssa neljässä paikassa; Florianopoliksessa, Paratyssa, Ilha Grandella ja Riossa. Brasiliassa välimatkat on tosi pitkiä, ja esim Florianopolikseen lennettiin Riosta. Kaikki noi paikat oli supermakeita, mutta jos pitäisi valita vaan yksi niin se olisi ehkä hieman yllättäenkin Paraty. Meillä ei ollut mitään hulluja odotuksia sen suhteen, mutta se osottautuikin tosi ihanaksi paikaksi. Kaupungin koloniaalinen vanha keskusta oli tosi sympaattinen ja kuvauksellinen, ja hostellilta sai ostettua 15€ hintaan koko päivän vesiputou&jeeppiretken mikä oli huikeeta. Ilha Grande on semi lähellä Paratya, ja se oli kyllä todellinen paratiisisaari, mutta jo hieman turistinenkin. Riossa ja Florianopoliksessa meillä oli molemmissa paikoissa paikallisia kavereita hieman näyttämässä paikkoja, joten saatiin niistäkin tosi paljon irti. Esim. Florianopoliksessa oli upeita hiking-mahollisuuksia, joista yksi päättyi ihanimmalle rannalle ikinä.

   Toivottavasti näistä on apua! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s